U bevindt zich hier:Beginpagina - Activiteiten
Activiteiten - Protestantse Gemeente Wemeldinge

Activiteiten (21)

Hier leest u informatie over activiteiten

Colinda van der Maas en Liesbeth de Kok bieden op 9 en 16 maart (in de periode van de 40 – dagen tijd) een workshop aan om vertrouwd te raken met de mogelijkheden van de zogenaamde ‘Levensparels’.

De Levensparels zijn achttien parels aan een ketting of armband, ontwikkeld door de evangelisch-lutherse bisschop Lannebö uit Zweden.

Hij zag christenen uit andere tradities bidden met een gebedsketting of snoer en dit bracht hem op een idee zelf iets te ontwikkelen dat ondersteuning zou kunnen bieden aan persoonlijke bezinning of gebed en ook zou kunnen dienen om met mensen (oud of jong) in gesprek te kunnen zijn over thema’s van leven en geloven.

Tijdens de avonden zullen we met de deelnemers eerst iets meer uitwisselen over doel en achtergrond van de Levensparels en vervolgens er zelf één maken.

Op de tweede avond gaan we daar mee verder en oefenen we ook in het gebruik ervan.
Een kleine eigen bijdrage zal gevraagd worden voor het te gebruiken materiaal.

Wie belangstelling heeft om mee te gelieve zich op te geven bij Colinda van der Maas of Liesbeth de Kok.

Wat:                creatief met levensparels

Data:               maandagen 9 en 16 maart

Waar:              9 maart bij Liesbeth de Kok, Pr. Julianastraat 3                                                     
                        16 maart bij Colinda van der Maas, Dorpsstraat 63

Kosten:           eigen bijdrage onkosten

Opgave:          bij Colinda van der Maas 06 -53749005 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                  of bij Liesbeth de Kok 06-51531717 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zangochtend in de Wemel van 10.00 tot 11.00 uur o.l.v. ds. Dick Steenks.

Geef uw lievelingsliederen door dan gaan we die zingen

De jaarlijkse actieperiode van Actie Kerkbalans is van start gegaan. Wist u dat Kerkbalans de grootste fondsenwerfactie van het land is? Door het hele land vragen plaatselijke kerken en parochies aan hun leden om een financiële bijdrage over te maken. Deze week valt ook bij u de brief voor Kerkbalans op de mat.

Doet u ook weer mee?

De kerk kan alleen bestaan dankzij de financiële steun van haar leden. Doe mee aan Actie Kerkbalans en vul het toezeggingsformulier ruimhartig in. In de week van 27 t/m 31 januari komt een vrijwilliger het formulier bij u ophalen. Via deze weg willen we u alvast hartelijk bedanken voor uw bijdrage!

Het is weer januari en traditiegetrouw worden dan de Leilinden rondom de kerk weer gesnoeid.  Het zijn er nogal wat, dus teveel om door de mannen, die de tuin onderhouden, te laten doen. Daarom zoeken we mensen die willen helpen met het snoeien.

We snoeien zaterdag 25 januari, we verzamelen om 9.00uur. We starten dan met koffie en de gebruikelijke bolus en gaan dan aan de slag.

Graag een trap en snoeischaar meenemen. Aanmelden kan bij Catherine Ruisaard 

We zijn weer door ons dorp geracet met trekkers en karren om de oude kerstbomen en flessen op te halen.  Het weer werkte mee en om 12 uur zaten we aan de platte koeken en de chocolade melk. De opbrengst was weer goed namelijk € 1362,- !

Iedereen hartelijk bedankt voor de medewerking en natuurlijk ook de gulle gevers.

De opbrengst wordt goed besteed voor projecten in Roemenië. Zoals het er nu naar uitziet gaat er ook dit jaar weer een groep naar het dorpje Pïr , om de kinderen een leuke vakantie week te bezorgen.

Op donderdag 23 januari 2019 is er een filmavond in de Maartenskerk met de film The Shack. In de nasleep van een vreselijke, persoonlijke tragedie ontvangt Mackenzie Allen Philips een mysterieuze brief met een uitnodiging voor 'de hut'. De uitnodiging is ondertekend door 'Papa', de bijnaam die zijn vrouw voor God heeft. Mackenzie gaat op de uitnodiging in en bevindt zich vervolgens op een ingrijpende reis op zoek naar de waarheid, vergeving en acceptatie.
Aanvang om 19.30 uur, koffie vanaf 19.00 uur. Graag opgave voor de film bij ds. Steenks.

Op donderdag 12 december a.s. is er voor iedereen die van zingen houdt een zanguurtje in De Wemel te Wemeldinge van 10.00 tot 11.00 uur.

Zaterdag 11 januari is het weer de grote opruim dag.   

Vanaf 9.30 uur  verspreiden we ons weer om de kerstbomen en de lege flessen op te halen bij de mensen in Wemeldinge tegen een geringe vergoeding. We starten en eindigen bij de Maartenskerk in Wemeldinge. Ook uw vrijwillige bijdrage is natuurlijk hartelijk welkom.

Om dit te kunnen doen vragen we weer om uw , jullie hulp. We hebben nog nodig: ophalers , platte koekenbakkers en sorteerders.

Je kunt je opgeven  bij Frans  Om 12.00 uur staat dan de chocolademelk en de platte koeken / wafels weer klaar.

Het is voor onze broeders en zusters in Pïr in Roemenië, om daar de diverse projecten mogelijk te maken. Een paar uurtjes samen je inzetten voor een prachtig doel ,van arte aanbevolen,   Hartelijke groet het Pïr comité 

 De kinderen van de basisscholen in Wemeldinge hebben allemaal al een uitnodiging ontvangen voor de eerste kliederkerkviering. Wat is een kliederkerk? Een kliederkerk helpt kinderen en de mensen om hen heen om te ontdekken wat het geloven in God en het volgen van Jezus kan betekenen in hun leven.

Een kliederkerk is samen vieren, samen ontdekken en samen eten.

De eerste kliederkerkviering is vrijdag 22 november van 17.00 – 19.00 in de Maartenskerk.

Samen gaan we het verhaal van de kleine David en grote Goliath ontdekken. Dat doen we aan de hand van het verhaal en we gaan creatief bezig met elkaar. Hoe groot was Goliath eigenlijk en wat voor schoenmaat zou hij hebben gehad? Kortom; samen vieren, ontdekken en na het eten gaan we weer naar huis.

Komen jullie ook?

Opgeven kan nog tot en met 18 november via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 23 40 53 65

Op dindag 17 december 2019 organiseren CBS De Hoeksteen, Vrije Evangelische Gemeente Wemeldinge en de Protestantse Gemeente Wemeldinge een kerst-lichtjeswandeling door het dorp op weg naar de Kerststal. De start van de Lichtjestocht is tussen 17:00 en 18:00 uur op het schoolplein van De Hoeksteen (Bierwegzijde). Onderweg valt van alles te beleven. Medewerking wordt verleend door Hotel Wemeldinge, OKK, Dorpshuis De Wemel, Slagerij Mieras en vele vrijwilligers. Het is grotendeels buiten dus warme kleding is aanbevolen. Iedereen die mee wil doen is van harte welkom!