U bevindt zich hier:Beginpagina - Activiteiten
Activiteiten - Protestantse Gemeente Wemeldinge

Activiteiten (5)

Hier leest u informatie over activiteiten

Als diaconie hebben we nagedacht over het thema omzien naar elkaar, ontmoeten binnen de grenzen van de maatregelen, het leven en geloof delen, ook in de weken voor Pasen.

Zo kwam het idee van een maaltijd van hoop naar voren.
Op zaterdag 27 maart 2021 - de zaterdag voor palmzondag - willen we graag met u een maaltijd van hoop delen.  

Hoe werkt dit?
Gastgezinnen nodigen we uit om op deze zaterdagavond voor één persoon extra een heerlijke maaltijd voor te bereiden. Een gast (alleengaande) nodigen we uit om deze maaltijd te nuttigen bij het gastgezin. We hopen op deze wijze in verbondenheid een keten van samen eten te creëren. Een kaars, gedicht  en gebed worden gedeeld.

Zo weten we dat in vele huizen in Wemeldinge een maaltijd van hoop wordt gevierd en licht en gebeden worden gedeeld.
U kunt zich tot 21 maart opgeven als gastgezin dan wel als gast bij:
Corinne Steenks 0113-308297 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De leden van de diaconie zullen de gastgezinnen en gasten matchen en laten weten aan iedereen wie hij of zij mag ontvangen of waar u heen kunt voor uw maaltijd van hoop.

is voorlopig helaas nog steeds niet mogelijk vanwege de huidige omstandigheden. De zanggroep neemt dit al een tijdje met veel plezier waar en om het voor iedereen leuk en afwisselend te houden, zijn we op zoek naar zangers/zangeressen die om de paar weken hier hun steentje of liever hun stem aan bij willen laten dragen!

Je hoeft echt niet alle liederen te kennen. De liederen worden samen met de organist om 09:15 uur geoefend en u weet het resultaat in de dienst: samen lukt dat! En daarnaast is het gewoon heel fijn om samen te kunnen zingen!

Daarom….meldt u aan om samen de gemeentezang in deze moeilijke tijd gaande te houden. U kunt u aanmelden bij Rianne Hoekman.

Hopelijk tot snel!

Een Meditatieve wandeling
is de haast uit je hoofd halen
is het natuurlijke tempo van de ziel volgen
is open komen voor wat er zich in het hier en nu aandient
… en als het ons gegeven wordt onderweg misschien iets van de Ander ervaren

De prachtige omgeving van Wemeldinge nodigt uit tot wandelen en tot stilte. Meditatieve wandelingen zijn een mooie manier om samen tot bezinning en aandacht te komen – in de gezonde buitenlucht. Op zondagmiddag  bieden Carola Rehorst en ds. Dick Steenks een 'meditatieve wandeling' aan. Om 13.30 uur verzamelen we in de Maartenskerk. De wandeling duurt ongeveer een uur. Onderweg krijgen we woorden over het 'goede leven' aangereikt om te overdenken en we nemen ook even de tijd om samen na te gaan wat we al wandelend hebben opgedaan: aan woorden, stilte, indrukken. Terug in de Maartenskerk is er thee of koffie. Iedereen die wil, kan meelopen, opgave vooraf niet nodig.  I.v.m. de maatregelen rondom Corona zijn deze wandelingen tijdelijk opgeschort. 

We zijn weer gestatrt  we met de gespreksgoep 'Rondom 20'. Iedereen die rond de 20 jaar is, is uitgenodigd om deel te nemen aan deze gespreksgroep. We bespreken dit jaar het boek 'Het goede leven' van Reinier Sonneveld. We komen van 12.30 tot ongeveer 13.30 in de Maartenskerk samen. Meedoen via Zoom kan ook. I.v.m. de aanscherping van de regels rondom Corona doen we deze gespreksgroep nu alleen via zoom   Als je mee wilt doen, kun je je opgeven bij ds. Dick Steenks , dan stuurt hij je de link.

Wat is een kliederkerk? Een kliederkerk helpt kinderen en de mensen om hen heen om te ontdekken wat het geloven in God en het volgen van Jezus kan betekenen in hun leven.

Een kliederkerk is samen vieren, samen ontdekken en samen eten.

De eerste kliederkerkviering was vrijdag 22 november van 17.00 – 19.00 in de Maartenskerk.

Samen gingen  we het verhaal van de kleine David en grote Goliath ontdekken. Dat deden we aan de hand van het verhaal en we gaan creatief bezig met elkaar. Hoe groot was Goliath eigenlijk en wat voor schoenmaat zou hij hebben gehad? Kortom; samen vieren, ontdekken en na het eten gingen we weer naar huis.