U bevindt zich hier:Beginpagina - Activiteiten
Activiteiten - Protestantse Gemeente Wemeldinge

Activiteiten (9)

Hier leest u informatie over activiteiten

Orgelmakers concerteren in de Maartenskerk

Zaterdagavond 31 oktober 2020 is er een uniek duo concert op het fraaie Van Dam orgel. De organisten Yu Nagayama en Dick Koomans zijn beiden werkzaam bij Flentrop Orgelbouw te Zaandam. Naast passie voor hun dagelijks beroep zijn ze allebei  ook zeer begaafd organist.

Het fraaie Van Dam orgel in onze Maartenskerk wordt al jarenlang door Flentrop Orgelbouw onderhouden.

U kunt het concert bezoeken. De kerk is open vanaf 19u00 en het concert begint om 19u30. Bezoekers  worden op volgorde van aanmelding toegelaten. Er is plaats voor 30 bezoekers in de kerk. Aanmelden kan telefonisch bij Peter Reijnoudt op telefoonnummer 0622 152 701 of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook wordt het concert uitgezonden op Kerkomroep en Youtube. De toegang is vrij, dankzij de ondernemers die Maartenskerk sponsoren en een warm hart toedragen. De collecte zowel fysiek als online is bestemd voor het orgelfonds, zodat het orgel kan blijven klinken.

Het programma is zeer gevarieerd met werken van Jan Zwart, Franz Schubert, Stanley, Mozart etc.  Iedereen is van harte welkom in de Maartenskerk te Wemeldinge, zowel online als live!

Een Meditatieve wandeling
is de haast uit je hoofd halen
is het natuurlijke tempo van de ziel volgen
is open komen voor wat er zich in het hier en nu aandient
… en als het ons gegeven wordt onderweg misschien iets van de Ander ervaren

De prachtige omgeving van Wemeldinge nodigt uit tot wandelen en tot stilte. Omdat wandelen een activiteit is die ook prima op anderhalve meter afstand te doen is, zijn meditatieve wandelingen een mooie manier om samen tot bezinning en aandacht te komen – in de gezonde buitenlucht. Op zondagmiddag 11 oktober om 13.30 uur bieden Carola Rehorst en ds. Dick Steenks een 'meditatieve wandeling' aan. Om 13.30 uur verzamelen we in de Maartenskerk. De wandeling duurt ongeveer een uur. Onderweg krijgen we woorden over het 'goede leven' aangereikt om te overdenken en we nemen ook even de tijd om samen na te gaan wat we al wandelend hebben opgedaan: aan woorden, stilte, indrukken. Terug in de Maartenskerk is er thee of koffie. Iedereen die wil, kan meelopen, opgave vooraf niet nodig.

vrijdag, 18 september 2020 17:53

27 september Gespreksgroep Rondom 20

Geschreven door

Zondag, 27 september, starten we met de gespreksgoep 'Rondom 20'. Iedereen die rond de 20 jaar is, is uitgenodigd om deel te nemen aan deze gespreksgroep. We bespreken dit jaar het boek 'Het goede leven' van Reinier Sonneveld. We komen van 12.30 tot ongeveer 13.30 in de Maartenskerk samen. Meedoen via Zoom kan ook.    Als je mee wilt doen, kun je je opgeven bij ds. Dick Steenks

Meditatieve wandeling
is de haast uit je hoofd halen
is het natuurlijke tempo van de ziel volgen
is open komen voor wat er zich in het hier en nu aandient
… en als het ons gegeven wordt onderweg misschien iets van de Ander ervaren


De prachtige omgeving van Wemeldinge nodigt uit tot wandelen en tot stilte. Omdat wandelen een activiteit is die ook prima op anderhalve meter afstand te doen is, zijn meditatieve wandelingen een mooie manier om samen tot bezinning en aandacht te komen – in de gezonde buitenlucht. Op woensdagmorgen 30 september starten Carola Rehorst en ds. Dick Steenks met de 'meditatieve wandeling'. Om 9.30 uur verzamelen we in de Maartenskerk. We steken een kaars aan, we zingen een lied en dan gaan we op weg. De wandeling duurt ongeveer een uur. Onderweg krijgen we woorden over het 'goede leven' aangereikt om te overdenken en we nemen ook even de tijd om samen na te gaan wat we al wandelend hebben opgedaan: aan woorden, stilte, indrukken. Terug in de Maartenskerk is er thee of koffie.

Iedereen die wil, kan meelopen, opgave vooraf niet nodig.

Aanvang: woensdag 30 september 9.30 uur

De komende maanden zijn er een aantal orgelconcerten in onze Maartenskerk.  De eerste was  op 16 juli as. 

Dit jaar staan er nog  2 gepland op:, 17 september en 31 oktober 2020.

Wilt u meer weten over ons van Dam-orgel klik dan op de link naar Het orgel

Dit concert wordt ook gestreamd via de Kerkomroephttps://www.kerkomroep.nl/?mp=10526#/kerken/10526

 

 

 

I.v.m de maatregelen rondom het Corona-virus gaat deze activiteit niet door

Op zaterdag 4 april 2020 is er de mogelijkheid om Museum Catharijneconvent in  Utrecht te bezoeken onder leiding van ds. Dick Steenks. Sinds de middeleeuwen is de christelijke cultuur niet weg te denken uit onze samenleving.Deze is van invloed op ons allemaal.

Wie Nederland wil begrijpen, nu én in de toekomst, kan niet om het christendom heen.

Nederland kent een rijke en unieke geloofstraditie en heeft dan ook veel en belangrijk christelijk erfgoed.
Het Museum Catharijneconvent vertelt het fascinerende verhaal van het heden en verleden van het christendom in Nederland. Met een collectie van zowel protestantse als katholieke kunst- en cultuurvoorwerpen is het museum uniek in de wereld.

De collectie bestaat uit een groot aantal bijzondere (kunst)historische objecten, daterend vanaf de vroege middeleeuwen tot de 21e eeuw.

Zo vind je er onder meer schilderijen van Rembrandt, Pieter Saenredam en Jan van Scorel, relieken, videokunst van onder meer Guido van der Werve, beelden van heiligen en eeuwenoude manuscripten.
We krijgen om 11.00 uur een rondleiding van één uur door het museum.

Afhankelijk van de belangstelling kunnen we het bezoek uitbreiden met een inleiding.
Na het museumbezoek is er gelegenheid om zelf de stad Utrecht te verkennen.
Als er voldoende belangstelling is, huren we een bus. Anders kunnen we ook carpoolen of met de trein.

Wat:           Museumbezoek Catharijneconvent Utrecht
Voor:            Iedereen die belangstelling heeft
Datum:         Zaterdag 4 april 2020, vertrek rond 9.00 uur
Kosten:         Entree, eten en vervoer

Opgave:       bij ds. Dick Steenks, uiterlijk 15 maart 2020      

De jaarlijkse actieperiode van Actie Kerkbalans is van start gegaan. Wist u dat Kerkbalans de grootste fondsenwerfactie van het land is? Door het hele land vragen plaatselijke kerken en parochies aan hun leden om een financiële bijdrage over te maken. Deze week valt ook bij u de brief voor Kerkbalans op de mat.

Doet u ook weer mee?

De kerk kan alleen bestaan dankzij de financiële steun van haar leden. Doe mee aan Actie Kerkbalans en vul het toezeggingsformulier ruimhartig in. In de week van 27 t/m 31 januari komt een vrijwilliger het formulier bij u ophalen. Via deze weg willen we u alvast hartelijk bedanken voor uw bijdrage!

We zijn weer door ons dorp geracet met trekkers en karren om de oude kerstbomen en flessen op te halen.  Het weer werkte mee en om 12 uur zaten we aan de platte koeken en de chocolade melk. De opbrengst was weer goed namelijk € 1362,- !

Iedereen hartelijk bedankt voor de medewerking en natuurlijk ook de gulle gevers.

De opbrengst wordt goed besteed voor projecten in Roemenië. Zoals het er nu naar uitziet gaat er ook dit jaar weer een groep naar het dorpje Pïr , om de kinderen een leuke vakantie week te bezorgen.

 De kinderen van de basisscholen in Wemeldinge hebben allemaal al een uitnodiging ontvangen voor de eerste kliederkerkviering. Wat is een kliederkerk? Een kliederkerk helpt kinderen en de mensen om hen heen om te ontdekken wat het geloven in God en het volgen van Jezus kan betekenen in hun leven.

Een kliederkerk is samen vieren, samen ontdekken en samen eten.

De eerste kliederkerkviering was vrijdag 22 november van 17.00 – 19.00 in de Maartenskerk.

Samen gaan we het verhaal van de kleine David en grote Goliath ontdekken. Dat doen we aan de hand van het verhaal en we gaan creatief bezig met elkaar. Hoe groot was Goliath eigenlijk en wat voor schoenmaat zou hij hebben gehad? Kortom; samen vieren, ontdekken en na het eten gaan we weer naar huis.

Ko