U bevindt zich hier:Beginpagina - Activiteiten
Activiteiten - Protestantse Gemeente Wemeldinge

Activiteiten (6)

Hier leest u informatie over activiteiten

Iedereen kent, denk ik, de voedselbank en niemand hoopt hiervan gebruik te hoeven maken.De waarheid is jammer genoeg anders. Namens de gezamenlijke kerken willen we i.s.m de Spar supermarkt in Wemeldinge weer een inzamelingsactie voor de Voedselbank organiseren, om zo de medemens die het nodig heeft te kunnen helpen.

Wanneer: Vrijdag 26 november van 13.00 tot 19.00 uur en zaterdag 27 november van 8.00 tot 13.00 uur.

In de winkel zal hiervoor een plekje worden ingericht waar noodzakelijke artikelen, los of in pakketjes. We hopen dat veel mensen bereid zijn wat extra boodschappen te kopen en deze na het  het afrekenen af te geven voor de  voedsellbank.

We zijn ook nog op zoek naar mensen die ons willen helpen. Heeft u een uurtje vrij op die dagen en bent u bereid om te helpen geef u op bij: Ad  Zuijdwegt 

Zaterdagavond 30 oktober is er een orgelconcert in de Maartenskerk. Organist Jan Peter Teeuw uit Ridderkerk speelt een uiteenlopend programma dat bestaat uit een improvisatie, orgelliteratuur en als afsluiting is er orgelbewerking van Jan Zwart over Een vaste Burcht is onze God, een toevlucht voor de Zijnen, met aansluitend samenzang. Toegang is gratis. Er wordt gecollecteerd voor Energy4All, met name Willem Dijkstra die een chronische energie stofwisselingsziekte heeft. Mensen kunnen ook thuis meegenieten van het concert via YouTube. Het concert duurt ongeveer een uur begint om half 8. De deuren van de kerk gaan open om 19u00. Iedereen is van harte welkom! Vol is vol dus wie te laat komt zal worden gevraagd om alsnog thuis de avond mee te beleven

Gefrustreerd door de koers die de Katholieke Kerk vaart, vraagt kardinaal Bergoglio (Jonathan Pryce) toestemming van paus Benedictus (Anthony Hopkins) om in 2012 met pensioen te gaan. In plaats van het ontslag te aanvaarden, roept de introverte paus Benedictus, geconfronteerd met laster en gebrek aan zelfvertrouwen, zijn meedogenloze criticaster en toekomstige opvolger van Rome op om een geheim te onthullen dat de fundamenten van de Katholieke Kerk op hun grondvesten doet schudden. Achter de Vaticaanse muren begint een tweestrijd tussen traditie en vooruitgang, schuld en vergeving. Onderwijl proberen deze twee zeer verschillende mannen hun eigen verleden het hoofd te bieden om op die manier een gemeenschappelijke basis te vinden en een toekomstperspectief te creëren voor de kerk en haar miljard volgers wereldwijd.
De film ‘The two popes’ gaat over een droom, een hoop, een urgentie. Een nieuwe weg voor de komende decennia. Een oproep om dringend werk te maken van een fundamentele vernieuwing van godsdienst en samenleving.

Voor wie:         voor iedereen
Datum:       donderdag 21 oktober 2021 om 19.30 uur, koffie vanaf 19.15 uur.
Waar:              Maartenskerk, toegang gratis
Opgave:          voor 19 oktober bij ds. Steenks

Op woensdag 6 oktober start de Bijbelstudie weer op. Dit seizoen lezen we het boek Openbaring.
 
We komen een uurtje bij elkaar in de Maartenskerk. Aanvang 10.00 uur. We doen het 1x in detw ee weken. Dus de volgende keer is 20 oktober, 3 november, 17 november, 1 december, 15 december. Data 2022 worden nog bekend gemaakt.

Graag opgeven bij ds. Steenks .

Een Meditatieve wandeling
is de haast uit je hoofd halen
is het natuurlijke tempo van de ziel volgen
is open komen voor wat er zich in het hier en nu aandient
… en als het ons gegeven wordt onderweg misschien iets van de Ander ervaren

De prachtige omgeving van Wemeldinge nodigt uit tot wandelen en tot stilte. Meditatieve wandelingen zijn een mooie manier om samen tot bezinning en aandacht te komen – in de gezonde buitenlucht. Op zondagmiddag  bieden Carola Rehorst en ds. Dick Steenks een 'meditatieve wandeling' aan. Om 13.30 uur verzamelen we in de Maartenskerk. De wandeling duurt ongeveer een uur. Onderweg krijgen we woorden over het 'goede leven' aangereikt om te overdenken en we nemen ook even de tijd om samen na te gaan wat we al wandelend hebben opgedaan: aan woorden, stilte, indrukken. Terug in de Maartenskerk is er thee of koffie. Iedereen die wil, kan meelopen, opgave vooraf niet nodig.  I.v.m. de maatregelen rondom Corona zijn deze wandelingen tijdelijk opgeschort. 

We zijn weer gestatrt  we met de gespreksgoep 'Rondom 20'. Iedereen die rond de 20 jaar is, is uitgenodigd om deel te nemen aan deze gespreksgroep. We bespreken dit jaar het boek 'Het goede leven' van Reinier Sonneveld. We komen van 12.30 tot ongeveer 13.30 in de Maartenskerk samen. Meedoen via Zoom kan ook. I.v.m. de aanscherping van de regels rondom Corona doen we deze gespreksgroep nu alleen via zoom   Als je mee wilt doen, kun je je opgeven bij ds. Dick Steenks , dan stuurt hij je de link.