U bevindt zich hier:Beginpagina - Activiteiten
Activiteiten - Protestantse Gemeente Wemeldinge

Activiteiten (9)

Hier leest u informatie over activiteiten

Woensdag 28 februari  is er weer een filmavond, om 19.00 uur staat de koffie klaar en om 19.30 start de film.  Dit keer is gekozen voor de film: “God’s not Dead”

Hedendaags en vroom student Josh vindt zijn geloof uitgedaagd op de eerste dag van het vak filosofie door  professor Radison. Deze begint zijn college door de studenten te vragen om schriftelijk te ontkennen dat God bestaat. Doen ze dit niet kunnen ze een onvoldoende tegemoet zien.

Josh staat voor een grote beslissing, terwijl zijn medestudenten allemaal op papier zetten; God is dood.

Hij moet kiezen tussen zijn geloof en zijn toekomst. Wat zal hij doen?

 

Het gelegenheidskoor is volop bezig met de voorbereidingen voor de intrededienst.

Er zijn twee mooie liederen uitgekozen en met 22 zangers wordt onder leiding van Nelly de Visser goed en enthousiast geoefend.  Als u nog aan wilt sluiten en makkelijk nieuwe muziek zingt, kan dat zeker. Komende dinsdag 27 februari om 19.30u is er nog een repetitie en later in die week een “generale” repetitie met onze organist Henk van Putten.   

 U bent van harte welkom,     Liesbeth en Rianne

 

Het was een koude, maar zeer goede morgen. Met elkaar hebben we

        1794,- euro opgehaald

Het is echt een recordbedrag wat niet snel verbeterd zal worden maar je weet het nooit!

Bij deze willen we de lopers, chauffeurs, pannekoekenbakkers, wafelbakster en de dames van de "catering" bedanken voor hun hulp.

Zeker onze trouwe groep vrijwilligers waar we altijd weer een beroep op kunnen doen!

En natuurlijk allre gulle gevers voor de bijdragen. Het geld zal zeker weer goed besteed worden.

Tot ziens bij een nieuwe kerstbomenactie !!

De actie heeft het mooie bedrag van € 1794,- opgebracht! Alle helpers en gulle gevers hartelijk dank!

Zaterdag 6 januari is het weer de grote opruim dag.   

Vanaf 9.30 uur  verspreiden we ons weer om de kerstbomen en de lege flessen op te halen  in Wemeldinge tegen een geringe vergoeding.    We starten en eindigen bij de Maartenskerk       

 Ook uw vrijwillige bijdrage is natuurlijk hartelijk welkom.

Om dit te kunnen doen vragen we weer om uw / jullie hulp. We hebben nodig: ophalers, platte koekenbakkers en sorteerders.

Je kunt je opgeven  bij Frans tel: 622446 email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Om 12.00 uur staan dan de chocolademelk en de platte koeken weer klaar om de uitgeputte mensen weer te versterken.

Het is voor onze zustergemeente in Pïr in Roemenië om de diverse projecten daar mogelijk te maken.

Een paar uurtjes samen ons inzetten met een prachtig doel, is van harte aanbevolen 

Voor de  Kerstmorgen,  25 december,  wordt weer een gelegenheidskoortje gevormd om in de dienst een aantal liederen te zingen. 

In de weken ervoor komen we 5x bij elkaar  om te oefenen.

De 1e keer is op woensdag 22 november van 19.30u - 20.30u in de kerk. 

Nellie de Visser gaat met ons een aantal liederen instuderen en is onze dirigente op kerstmorgen. 

Voor informatie en/of opgeven, Liesbeth de Kok of Rianne Hoekman.

Op donderdag 19 oktober om 19.30 uur is er een gemeenteavond waarin het beroepingswerk, de vertrouwenspersonen en een veilige gemeente, veiligheid kerk, Wij de kerk en de pastoraal werker aan de orde komen.

Het laatste jaar is er hard gewerkt om onze kerk een veiliger kerk te maken, op de gemeenteavond worden de punten ter verbetering toegelicht en de uitwerking ervan besproken.

  1. Bejegening van elkaar
  2. Ontruiming kerk bij calamiteit
  3. Koppelen van de stoelen.

Daarnaast zal de beroepingscommissie de gemeente bijpraten wat tot nu toe aan werk verzet is. Erik Tramper is bereid gevonden om gedurende de resterende vacante periode te werken als pastoraal werker binnen onze gemeente. Op deze avond kunt u kennismaken met Erik en zal het werk wat hij gaat doen toegelicht worden.

U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Wanneer u wel wilt komen maar vervoer een probleem is kunt u bellen naar Ad en Mappy Zuijdwegt 

Op woensdag 11 oktober willen weer straten met de koffiemiddagen. Dit keer doen we het als broeders en zusters in Christus als 2 kerken samen. De eerste keer starten we in de Maartenskerk. Om 14.00 uur staat de koffie en thee klaar.

We hopen dan met elkaar een gezellige middag te hebben tot ongeveer 16.00 uur. We zullen dan met elkaar bespreken of we op woensdagmiddag doorgaan of op de donderdag. We hopen velen van u te mogen ontmoeten.

Voor vervoer kunt u bellen naar Mirjam of Mappy 

Bij voldoende interesse willen we weer meditatieve wandelingen organiseren.

Wandelen met een groep van 8 personen of meer met een thema. Waarbij je teruggeworpen wordt op jezelf en waarbij diverse zintuigen geprikkeld worden. Vorig seizoen waren en helaas niet zoveel deelnemers, vandaar nu een inventarisatie of er voldoende belangstelling is voor dergelijke wandelingen. Wanneer u interesse heeft kunt u dit doorgeven aan Mappy en samen met Carola zal zij dan een datum plannen