U bevindt zich hier:Beginpagina
vrijdag, 09 augustus 2019 19:22

Startweekend 2019

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september 2019 is het startweekend. De startweekendcommissie Wemeldinge, bestaande uit Henk Bisschop, Mirjam van der Linden,
Jacqueline Reijnoudt, Catherine Ruisaard en Dick Steenks, heeft voor vrijdag 13 en zaterdag 14 september een gevarieerd programma samengesteld naar
aanleiding van het thema: ‘creatief met kerk’. De startzaterdag valt samen met Open Monumentendag en Wemeldingedag. Het kerkplein verandert in een 'MontMaarten' plein
waar diverse kunstenaars hun kunst exposeren en laten zien hoe ze hun kunst maken. Er zijn kunstenaars uit Wemeldinge, Kattendijke en de wijde omgeving. Meer informatie over
het startweekend leest u hieronder

 


 Vrijdagavond 13 september: Creaculi

Op vrijdagavond 13 september willen we het startweekend beginnen met een gezamenlijke maaltijd. We hebben gekozen voor een Italiaans tintje. We willen u uitnodigen voor deze gezellige avond.

Tussen 18.30 en 19.00 uur verwelkomen we u met een welkomstdrankje en hapjes.

Om zeven uur gaan we aan tafel en genieten we van het klaargemaakte eten.

Rond 20.00 uur uur gaan we in groepjes onze kennis testen in een quiz en om 20.30 uur sluiten we avond af met een lekker dessert.

We willen u vragen of u wat lekkers wilt maken voor de maaltijd, in de wandelkerk ligt een lijst waaruit u kunt kiezen.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om iets te maken, geen probleem, iedereen is van harte welkom.

Heeft u vervoer nodig dan is dat mogelijk, meldt dat bij uw aanmelding.
Aanmelden kan op de lijst in de wandelkerk of via de mail of telefoon bij

Leonie Dominicus (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-20441586) of Catherine Ruisaard (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-81341325)

 

Bakwedstrijd: het creatiefste taartje

Wie bakt het creatiefste taartje? Iedereen die mee wil doen kan een taart inleveren op  zaterdag 14 september tussen 9.30 en 10.00 uur in de Maartenskerk. Alle taarten worden
beoordeeld door een jury. De winnaar krijgt een mooie prijs. De taarten die zijn ingeleverd worden in stukjes verkocht voor het goede doel. Om 13.30 uur is de prijsuitreiking op het
kerkplein.

Fotowedstrijd: het perfecte plaatje

In het kader van het jaarthema ‘creatief met kerk’ organiseren we de fotowedstrijd ‘het perfecte plaatje’. We willen iedereen uitdagen om een foto te maken van wat ‘creatief en
mooi’ is in de naaste omgeving. De foto kan genomen worden zoals je zelf wilt: gewoon met je mobiel of met een professionele camera. Stuur je foto in en ding mee naar een leuke
prijs. Van alle ingestuurde foto’s wordt er een expositie gemaakt in de Maartenskerk in het startweekend.
Stuur de foto voor 9 september a.s. naar ds. Steenks (predikant@kerkwemeldinge of door de brievenbus) o.v.v. naam, telefoonnummer, leeftijd.
Is je foto groter dan 10 MB? Stuur ‘m dan met We Transfer.

 

Om 13.30 uur is de prijsuitreiking op het kerkplein.

            Programma Startweekend

 

Startweekend: goede doel
Het goede doel waar tijdens het startweekend geld voor wordt ingezameld is een ‘december-cadeau’ voor kinderen die bekend zijn bij de voedselbank.

 

Vrijdagavond 13 september: Creaculi

Op vrijdagavond 13 september willen we het startweekend beginnen met een gezamenlijke maaltijd. We hebben gekozen voor een Italiaans tintje. We willen u uitnodigen voor deze gezellige avond.

Tussen 18.30 en 19.00 uur verwelkomen we u met een welkomstdrankje en hapjes.

Om 19.00 uur gaan we aan tafel en genieten we van het klaargemaakte eten.

Rond 20.00 uur uur gaan we in groepjes onze kennis testen in een quiz en om 20.30 uur sluiten we avond af met een lekker dessert.

We willen u vragen of u wat lekkers wilt maken voor de maaltijd, in de wandelkerk ligt een lijst waaruit u kunt kiezen.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om iets te maken, geen probleem, iedereen is van harte welkom.

Heeft u vervoer nodig dan is dat mogelijk, meldt dat bij uw aanmelding. Aanmelden kan op de lijst in de wandelkerk of via de mail of telefoon bij Leonie Dominicus (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-20441586) of Catherine Ruisaard (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-81341325)

Zaterdag 14 september: open Maartenskerk van 10.00 tot 15.00
In verband met Open Monumentendag én de startzaterdag is de Maartenskerk open voor bezichtiging. De foto’s van de fotowedstrijd worden geëxposeerd.


Zaterdag 14 september: Creatief op de foto
Iedereen die wil, kan creatief op de foto worden gezet. Er is een fotograaf in de kerktuin aanwezig en er liggen diverse cratieve uitdossingen voor een leuke foto. De foto wordt digitaal toegezonden.

Zaterdag 14 september: Koffie/thee/limonade met taart in de kerk
In de koorkerk kan er gezellig koffie/thee/limonade worden gedronken en kan er geproefd worden van de gebakken taarten die zijn ingeleverd voor de taartbakwedstrijd.

 

Zaterdag 14 september: Kunstmarkt op het MontMaartenplein van 10.00 tot 15.00 uur
Het kerkplein is het MontMaartenplein geworden. Diverse kunstenaars tonen hun kunsten waaronder totnutoe bekend zijn: Gerda Ennik, Pieternel, Wout Kole, ‘Kom us Kieke’ van het GORS. De Deltabrouwers laten tegen een vrijwillige bijdrage hun bier proeven en kan gezellig op het plein naar muziek worden geluisterd. Er worden pannenkoeken en wafels gebakken door jongeren en die worden verkocht voor het goede doel. Op het MontMaartenplein is ook een stand van de voedselbank, waar houdbaar eten kan worden ingeleverd.


Zaterdag 14 september: Kinderplein ‘creatief met kids’
Voor de kinderen tot 12 jaar is er een kinderplein waar kinderen spelletjes kunnen doen en creatief aan de gang kunnen, o.a. met cupcakes versieren. Er zijn pannenkoeken en wafels te verkrijgen: de 1e gratis, de volgende voor een klein bedrag. De pannenkoeken kunnen ook versierd worden.


Zaterdag 14 september om 12.00 uur: dans in de kerk
In de Maartenskerk zullen van 12.00 tot 13.00 uur de diverse dansgroepen van ‘Move with Nicky’ hun kunsten laten zien.

 

Zaterdag 14 september van 10.00 tot 15.00: creatief in de kerk
Henk Bisschop heeft speciaal voor het startweekend een grote tekening gemaakt. Deze tekening heeft hij in puzzelstukken geknipt. Deze puzzelstukken kunnen in de kerk door jongeren en volwassenen worden ingekleurd met verf. Alle puzzelstukken bij elkaar vormen dan een kleurrijke tekening die op zondag 15 september in de kerkdienst wordt onthuld.

Voor kinderen is er in de kerk gelegenheid om een klein schilderijtje te maken. Alle schilderijtjes bij elkaar vormen dan een IXXI.

Zondag 15 september: 10.00 uur kerkdienst
De Hervormde Gemeente Kattendijke en de Protestantse Gemeente Wemeldingen houden op zondag 15 september een creatieve laagdrempelige kerkdienst waarin ds. Dick Steenks voorgaat. Thema van de dienst: ‘Dag Schepping’.

We zullen de 7 dagen van de Schepping nader gaan bekijken. Aan u allen de vraag of u die zondag één voorwerp mee wilt nemen naar de kerk dat bij één van de scheppingsdagen past. Dat kan van alles zijn, hoe creatiever hoe leuker. Al die voorwerpen willen we tijdens de dienst verzamelen. Voorbeeld: op de 3e dag schept God ‘jong groen’. U kunt dan een klein plantje meenemen of zaadjes. Zo hopen we tot een creatieve Scheppingscollage te komen.

 .

 

 

 

Lees 940 keer Laatst aangepast op vrijdag, 13 september 2019 08:53