U bevindt zich hier:Beginpagina - Wie-Wat-Waar - Diaconie - Informatie over ENERGIETOESLAG
donderdag, 14 juli 2022 17:35

Informatie over ENERGIETOESLAG

Voor veel mensen zal er per 01 juli een nieuw (gas) energiecontract afgesloten moeten worden. Het is het beste dit voor een jaar tegen vaste prijs af te sluiten als het nog mogelijk is. Voor de allerlaagste inkomens verstrekt de gemeente energietoeslag. Men krijgt dat automatisch als men bekend is bij de gemeente (GR de Bevelanden). Voor inkomens die niet bekend zijn, maar op maximaal 120% zitten van het wettelijk sociaal minimum kan het aangevraagd worden. Als iemand hulp wil geef dat aan via iemand die u kent of neem rechtsreeks contact met de diaconie. Contactgegevens: e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In een Nieuwsbericht van de Rijksoverheid van 28 april 2022 staat het volgende:

“Het kabinet maakt 175 miljoen euro extra vrij voor de uitvoering door gemeenten van de eenmalige energietoeslag van 800 euro. Voor de regeling, die is bedoeld om huishoudens met een minimuminkomen te helpen bij het betalen van de energierekening, is nu in totaal 854 miljoen euro beschikbaar. Dit schrijft minister Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) in een brief aan de Tweede Kamer”.

De energietoeslag van € 800,00 wordt uitgekeerd via de gemeenten.

Uitvoerend orgaan voor de Gemeente Kapelle is GR de Bevelanden.

Voor wie is de energietoeslag bedoeld?

De eenmalige energietoeslag wordt automatisch betaald aan inwoners van de Bevelandse gemeenten die bekend zijn bij GR de Bevelanden. Zij hebben de eenmalige energietoeslag ontvangen op 28 april 2022.

Bent u niet bekend bij GR de Bevelanden? Heeft u een inkomen van maximaal 120% van het wettelijk sociaal minimum? (Welk bedrag dat is hangt af van uw situatie). En heeft u een energiecontract en betaalt u energiekosten? Dan kunt u mogelijk vanaf 1 mei 2022 de energietoeslag aanvragen. Een aanvraag doet u altijd per huishouden.

Inkomensgrenzen en voorwaarden om deze energietoeslag aan te kunnen vragen kunt u vinden op:https://www.grdebevelanden.nl/voorwaarden-eenmalige-energietoeslag-bekend.

Antwoorden op vele vragen zijn te vinden op: Veel gestelde vragen eenmalige energietoeslag | GR de Bevelanden.

U kunt de eenmalige energietoeslag aanvragen via de website www.grdebevelanden.nl vanaf 1 mei 2022. Of haal op het gemeentehuis van Borsele, Goes, Kapelle, Reimerswaal en Noord-Beveland een formulier met retourenvelop op. Tot en met 31 december 2022 kunt u de energietoeslag aanvragen. Bij de beoordeling van uw aanvraag wordt gekeken naar uw inkomen op het moment van aanvraag.

Lees 159 keer Laatst aangepast op vrijdag, 15 juli 2022 19:48
Meer in deze categorie: « Jaarrekening Diaconie