U bevindt zich hier:Beginpagina - Wie we Zijn - Even voorstellen; de leden van de kerkenraad - Diaken; Carola Rehorst

Diaken; Carola Rehorst

In  februari 2017 ben ik lid geworden van de diaconie. Van gezicht zullen jullie mij misschien kennen, maar graag stel ik mij in een paar woorden voor.

Ik ben bijna 50 jaar oud, getrouwd met Bas en samen hebben we een zoon van achtien: Jord.

We wonen op ons fruitteelt bedrijf aan de Wemeldingse Zandweg, net buiten het dorp.

Ik heb aan huis een praktijk voor `rouw en verlies begeleiding`. Vanuit dit werk ben ik betrokken bij de werkgroep `Geestelijke Verzorging bij Calamiteiten`. Het doel van deze werkgroep is, toerusting en informatie voor de plaatselijke kerken aanbieden, om voorbereid te zijn op een (sociale)calamiteit of een ramp.

Toen ik gevraagd werd om iets in de kerk te doen, wilde ik dit graag een praktische invulling geven. De meeste diakenen zijn helpers en doeners: een open oog voor kwetsbare mensen, voor mensen die onrechtvaardig worden behandeld. Hieraan wil ik samen met de andere leden van de diaconie invulling aangeven. Een kerntaak van een diaken is dat hij/zij gemeenteleden stimuleert om zich in te zetten voor diaconale nood dichtbij en veraf. Ook dichtbij wil ik het werk van de diaconie graag zichtbaar maken. Samen in verbondenheid! Hoe mooi is dat!

 

Laatst aangepast op zaterdag, 23 juni 2018 21:59