U bevindt zich hier:Beginpagina - Voorpagina - 26 mei Orgelconcert Willem Hörmann

26 mei Orgelconcert Willem Hörmann

Op zondagmiddag 26 mei zal concertorganist Willem Hörmann van 16.00 tot 17.00 uur een orgelconcert geven op het Van Dam orgel in onze Maartenskerk van Wemeldinge.

 Willem Hörmann (1953) gaf orgelconcerten op heel wat interessante podia en bespeelde daarbij instrumenten in allerlei soorten en maten: van de National City Christian Church in Washington DC met 170 registers en de St. Mary of the Assumption in San Francisco (VS) en de Ulmer Turm (D), tot zeer kleine instrumenten zoals die van het Salviuskerkje in Limbricht en het kerkje in Mölkau, Leipzig. In Nederland gaf hij concerten op de indrukwekkende orgels van de Sint Bavo in Haarlem, de Laurenskerk in Rotterdam, de Maartenskerk in Zaltbommel, de Sint Jan in Waalwijk en de Sint Janskathedraal in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch.

De afgelopen jaren bespeelde hij tijdens concerten meer dan 90 orgels in binnen- en buitenland zoals in New York, Londen, Jerusalem,Toronto, en in diverse landen in Europa (Frankrijk, Duitsland, België en Luxemburg).

Op zijn uitgebreide repertoire staan de meeste grote werken van J.S. Bach, symfonieën van Widor, Dupré en Vierne, grote werken van Olivier Messiaen, César Franck, Franz Liszt, J.P. Sweelinck, eigen werken en improvisaties.

Naast zijn werk als organist van de Sint Cathrien in 's-Hertogenbosch, de H. Hartkerk te Vught en de protestantse kerk te Berlicum is en was hij o.a. adviseur en bestuurslid van diverse orgelkringen. Hij voltooide vijf conservatoriumstudies waaronder orgel en piano, maakte cd's en trad op voor radio en tv.

In Wemeldinge zal Hörmann werken spelen van Mendelssohn, Bach, Andriessen, Widor en Boëllmann.

Iedereen die dit orgelconcert bij wil wonen is van harte welkom!

De toegang tot dit orgelconcert is gratis, bij de uitgang wordt er een vrijwillige bijdrage voor de onkosten gevraagd.

Aanvang concert 16.00 uur, kerkdeur open om 15.30 uur.

Laatst aangepast op woensdag, 15 mei 2019 20:08