U bevindt zich hier:Beginpagina - Wie we zijn - Even voorstellen; de leden van de kerkenraad - Even voorstellen; de leden van de kerkenraad - Protestantse Gemeente Wemeldinge
Even voorstellen; de leden van de kerkenraad - Protestantse Gemeente Wemeldinge

U/jij bent van harte welkom om de kerkdiensten in de Maartenskerk mee te vieren! Tijdens de diensten op zondagmorgen is er altijd kindernevendienst voor de kinderen in de basisschoolleeftijd. Daarnaast is er kindertafel in de kerk waaraan kinderen kunnen lezen, kleuren of puzzelen. In de Hummelhut, een blokhut in de tuin van de pastorie vlakbij de kerk, is kinderoppas voor de kinderen tot 4 jaar. De kerk is voorzien van ringleiding voor mensen die gebruik maken van een gehoorapparaat en in de hal van de kerk staan een rolstoel en rollator voor wie daar gebruik van wil maken.

Op deze zondag  is onze voorganger ds. C. Brakema  De orde van dienst kunt u lezen door op onderstaande link te klikken:

document Orde van dienst 13 januari 2019 (46 KB)

Op donderdag 31 januari komt ds. Saskia van Meggelen, preses van de synode, naar Kattendijke voor een lezing over het thema ‘de kerk, daar zit muziek in’. Graag nodigen we alle gemeenteleden en lezers van Kerkelijk Leven uit om hierbij aanwezig te zijn. De lezing begint om 19.30 uur en is in de Hervormde Kerk van Kattendijke, Dorpsstraat 53.

Voor iedereen die zich als vrijwilliger in wil zetten voor de tuin rond de kerk. Het is tijd voor de jaarlijkse snoeibeurt van de wilgen.

Op zaterdag 19 januari 2019 gaan we om 9.00 uur met een groep enthousiaste snoeiers aan de slag. Neem uw snoeischaar mee en een trap, werkschoenen aan en aan de slag! Snoeiers klaar, snoeien maar! We maken er een gezellig ochtend van en starten met koffie en een bolus.

Na afloop staan de wilgen weer als een sieraad rondom onze kerk.

l
Op vrijdag 18 januari is er weer Rock Solid. We beginnen om 19.28 uur in clubgebouw The Rock aan de Chezeeweg 1, Wemeldinge. Leiding van deze avond is in handen van Corinne en Dick Steenks

Op woensdag 16 januari komt jongerengroep Connected! weer bij elkaar om 19.00 uur in The Rock o.l.v. Mirjam van der Linden. Iedere jongere tussen 14 en 18 jaar van harte welkom

A.s woensdag Zangochtend in de Wemel van 10.00 tot 11.00 uur

Op woensdag 16 januari 2019 is er een filmavond in de Maartenskerk met de film Amazing Grace.

De 18e -eeuwse politicus William Wilberforce raakt als jongeman in de ban van predikant John Newton, die achtervolgd wordt door zijn verleden als kapitein van een slavenboot. Newton spoort Wilberforce aan om zijn leven te wijden aan de afschaffing van de slavernij. Maar de politiek lijkt niet klaar voor zijn boodschap. Na enkele jaren strijdt keert Wilberforce ziek en gedesillusioneerd terug naar het platteland, waar hij kennis maakt met de beeldschone Barbara. Door zijn liefde voor haar, vindt hij nieuwe kracht om zijn strijd voor te zetten.

Een inspirerend en meeslepend verhaal van de man die vocht voor de afschaffing van de slavernij.

Iedereen is welkom bij deze filmavond op 16 januari. De film wordt getoond in de Maartenskerk, Kerkweg 5 te Wemeldinge. Aanvang film 19.30 uur, kerk open vanaf 19.00 uur. Toegang gratis.

Op deze zondag  is onze voorganger ds. mevr. A. Groenedijk.  De orde van dienst kunt u lezen door op onderstaande link te klikken:

document Orde van dienst en Zondagsbrief 6 januari 2018 (45 KB)

Op deze zondag  was onze voorganger ds. P. de Graaf.  De orde van dienst kunt u lezen door op onderstaande link te klikken:

document Orde van dienst en Zondagsbrief 30 dec 2018 (16 KB)

Op maandagavond 31 december is de Oudejaarsdienst. In het kader van het jaarthema ‘de kerk, daar zit muziek in’ zal er een liedpreek worden gehouden aan de hand van het indrukwekkende lied van Dietrich Bonhoeffer ‘Door goede machten trouw en stil omgeven’ dat in ons nieuwe liedboek als nr. 511 staat.
Voorganger ds. Dick Steenks Voor de orde van dienst van deze dienst, klik hieronder:

  pdf Orde van dienst 31 december 2018 Oudejaarsdienst (119 KB)

 

Pagina 1 van 17