U bevindt zich hier:Beginpagina - Kerkdiensten - Diensten - Zondag 25 november 2018

Zondag 25 november 2018

Deze zondag ,is er weer een dienst voor jong en oud m.m.v. Theo van Teijlingen (troubadour en kleinkunst).  Theo toont als troubadour zijn tonen.  Soms zijn ze er gewoon nog… Mensen die met een gitaar, een stem, een koffer met attributen en symbolen nog een verhaal kunnen vertolken waar je stil van wordt. Theo van Teijlingen is zo’n mens! Met zijn gitaren en zelfgeschreven Nederlandstalige luisterliedjes neemt hij je mee. Hij confronteert je met zijn teksten, laat soms een uitzicht zien van een andere wereld maar laat ook het heilige van alle dag zien in ons dagelijks leventje. Zijn liedjes zijn als spiegels, soms als een wekker die je wakker maken en dan weer een balsem van hoop.
Theo van Teijlingen is opgegroeid in Vlaardingen. Hij werkte voor Youth for Christ in Nederland, België en Denemarken en Zweden. Hij begon op zijn 17e met het schrijven van teksten en zingen van zijn liedjes. Was vroeger deel van het duo “Benedicamus”. Zijn uitgangspunt was de folkmuziek, het verhalende lied. Met zijn gitaren en dulcimer trekt hij sindsdien als een troubadour door het leven.
Werkzaam in het onderwijs, maar ook actief voor de door hem en 3 vrienden opgerichte stichting De Figurant.
Zijn inmiddels 4 cd’s vinden gretig aftrek, evenals de verschillende, door hem geschreven, boekjes met kleine verhaaltjes, gedichten en gedachten. Met dit werk ondersteunt stichting de Figurant o.a. opvangwerk in Oeganda. Daarom werkt Theo regelmatig mee aan benefietconcerten. Hij is verschillende keren op radio en TV geweest. Ook gaat hij voor in allerlei kerken als een soort ‘zingende dominee’.
Of hij nu in een kerk staat, een concertzaal, huiskamer of zaaltje, zijn verhalen en liedjes zijn het luisteren waard! Wie oren heeft, kan goed luisteren..!

Het thema van de dienst is “De kerk als herberg..?” Na afloop is er koffie en ontmoeting voor iedereen. Welkom!

De liturgie van deze dienst kunt u lezen door op onderstaande link te klikken: document Orde van dienst 25 november (478 KB)

Laatst aangepast op vrijdag, 30 november 2018 20:54