U bevindt zich hier:Beginpagina - Kerkdiensten - Diensten - Brief van de kerkenraad over de kerk(diensten) en het coronavirus

Brief van de kerkenraad over de kerk(diensten) en het coronavirus

In verband met de maatregelen die op donderdag 12 maart jl. bekend zijn gemaakt om het Coronavirus in te dammen, moeten wij u helaas meedelen dat we de komende drie weken, tot 5 april, alle kerkdiensten, kerkelijke activiteiten en vergaderingen (o.a. filmavond op 17 maart, bijbelstudie op 25 maart, kerkenraad op 25 maart en diaconievergadering op 31 maart) niet door kunnen laten gaan.

 

Aan alle gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Wemeldinge

Wemeldinge, 12 maart 2020

Beste gemeenteleden,

In verband met de maatregelen die op donderdag 12 maart jl. bekend zijn gemaakt om het Coronavirus in te dammen, moeten wij u helaas meedelen dat we de komende drie weken, tot 1 april, alle kerkdiensten, kerkelijke activiteiten en vergaderingen (o.a. filmavond op 17 maart, bijbelstudie op 25 maart, kerkenraad op 25 maart en diaconievergadering op 31 maart) niet door kunnen laten gaan.

Alle bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden landelijk tot en met 31 maart afgelast. Omdat onze kerkdiensten in de regel door meer dan 100 personen worden bezocht, heeft de kerkenraad besloten om het advies van het RIVM te volgen. Daarbij acht de kerkenraad het verstandig om één duidelijke lijn te trekken en ook alle andere groepsactiviteiten en vergaderingen te annuleren. Waar mogelijk zal ds. Steenks zijn pastorale werk gewoon blijven doen.

Als kerkenraad volgen we de berichtgeving nauwgezet en stemmen ons beleid daarop af.

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met de voorzitter van de kerkenraad Catherine Ruisaard, tel. 06-81341325 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met ds. Dick Steenks, 0113-308297 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het coronavirus bepaalt ons erbij dat wij het leven niet beheersen. We zijn en blijven met al onze kennis en kunde kwetsbare mensen. Daarom bidden wij om Gods ontferming voor allen die hierdoor getroffen worden en om wijsheid van de Heilige Geest voor allen die leiderschap moeten tonen in deze moeilijke situatie.  
  
Gij hebt, o God, dit broze bestaan gewild,
hebt boven ’t nameloze mij uitgetild,

laat mij dan dankbaar leven, de volle tijd, 

geborgen in de bevende zekerheid, 

dat ik niet uit dit smal en onvast bestand

van mijn bestaan zal vallen dan in uw hand.’

(Ad den Besten, Lied 920)

Graag wijzen we u op de meditatie van de scriba van de Generale Synode Protestantse Kerk in Nederland, ds. R. de Reuver, die komende zondag 15 maart wordt uitgezonden op NPO2 om 9.20 uur en in het teken zal staan van de gebeurtenissen die ons land en onze kerk nu treffen.

Met vriendelijke groeten,

Kerkenraad Protestantse Gemeente Wemeldinge

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Scriba: mw. S. Kramer-Gijssel Stormezandeweg 23 4424 EZ Wemeldinge Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. " width="187" height="166" />

Laatst aangepast op vrijdag, 20 maart 2020 08:56