fotokerk

Hartelijk welkom op onze website.  We willen u graag kennis laten maken met onze gemeente. Kijkt u daarom rustig rond op de website

 

 

Kijk en luister onze kerkdiensten

klik hier

Nicolette

Nicolette

vrijdag, 20 november 2020 19:43

Alle klokken luiden !

Benieuwd hoe de klokken van de Maartenskerk klinken ? Deze zomer heeft Niels van Giessen een video gemaakt van de kerkklokken van de Maartenskerk, te bekijken via YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=Y5sPARzXp6c .

 

Op deze woensdagavond vieren we Dankdag voor gewas, visserij en arbeid .

Het is een gezamenlijke dienst van Protestantse gemeente Wemeldinge en Hervormde gemeente Kattendijke.

Er   mogen er 30 mensen deze dienst in de kerk bijwonen. U dient uzelf op te geven om naar de kerkdienst te komen. 

Als u een kerkdienst bij wilt wonen, kunt u zich aanmelden bij de scriba van de kerkenraad, Sylvia Kramer, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 06 - 29 19 10 05.   

Dhr. A. Verschoor,  zal  deze dienst verzorgen die live wordt uitgezonden via www.kerkomroep.nl (zoek Maartenskerk Wemeldinge).  

De orde van dienst kunt u lezen door op onderstaande link te klikken: 

document Orde van dienst Dankdag 25 november 2020 (15 KB)

Deze dienst wordt verzorgd door Band4Tune, het wordt een moderne dienst die in het teken zal staan van Twijfel en Eenzaamheid.
Band4Tune is een allround band en bestaat uit 4 ervaren en gedreven muzikanten.
Met veel enthousiasme en plezier geven zij een mooie en sprankelende muzikale invulling aan de kerkdienst!
Ze maken muziek vanuit hun hart, in aanbidding voor God en proberen mensen dichter bij Hem te brengen.
 
Het aantal plaatsen in de kerk is nog steeds 30 en voor deze zondag hebben zich al 30 mensen zich opgegeven.  Aanmelden kan dus niet meer maar de dienst wordt live wordt uitgezonden via www.kerkomroep.nl (zoek Maartenskerk Wemeldinge).  
De orde van dienst  en de zondagsbrief leest u hier:

document Zondagsbrief 22 november 2020 (25 KB)    pdf Orde van Dienst Zondag 22 november 2020 (152 KB)

 
 

We beginnen aan de laatste drie weken van het kerkelijk jaar. Daarom worden deze zondagen de zondagen van de voleinding genoemd. Deze zondag is het de tweede  in die reeks.   

Ds.Dick Steenks  zal  deze dienst verzorgen die live wordt uitgezonden via www.kerkomroep.nl (zoek Maartenskerk Wemeldinge).  

De orde van dienst  en de zondagsbrief leest u hier:

document Orde van dienst zondagsbrief 15 november 2020 (37 KB)

We beginnen aan de laatste drie weken van het kerkelijk jaar. Daarom worden deze zondagen de zondagen van de voleinding genoemd. Deze zondag is het de eerste in die reeks.   

Ds.Dick Steenks  zal  deze dienst verzorgen die live wordt uitgezonden via www.kerkomroep.nl (zoek Maartenskerk Wemeldinge).  

De orde van dienst  en de zondagsbrief leest u hier:

document Orde van dienst & zondagsbrief 8 november 2020 (29 KB)

Van harte uitgenodigd om het komend seizoen mee te gaan doen aan de  gespreksgroep ‘Geloven vandaag’. Deze gespreksgroep is een gespreksgroep voor gemeenteleden die geen belijdenis hebben gedaan. 

Wie deze gespreksgroep volgt, mag en kan besluiten om belijdenis te gaan doen.
‘Geloven vandaag’ is een gespreksgroep waarin de hoofdzaken van het christelijk geloof aan de orde komen. Je krijgt boeiende informatie, maar je bent ook in gesprek over je eigen visie en gevoelens. Je kunt er in principe met alle vragen over het geloof terecht, maar je kunt niet altijd op een simpel pasklaar antwoord rekenen.

Het is een gezamenlijke zoektocht naar het geheim van ons geloof.
We komen voor een eerste keer samen op donderdagavond 5 november vanaf 19.30 uur in de Maartenskerk. Voor meer informatie vraag de folder op bij ds. Steenks.
Opgave verplicht vóór 4 november bij ds. Steenks.

vrijdag, 30 oktober 2020 20:25

4 november Bijbelstudie Prediker

In het kader van het jaarthema ‘het goede leven’ gaan we in de Bijbelstudie te rade bij Prediker. Prediker zoekt naar wijsheid. Wat is écht belangrijk in het leven? Wij gaan het samen lezen en bespreken op woensdagochtend in de Maartenskerk van 10.00 tot 11.00 uur.

Hieronder de data van 2020:
- woensdag 4 november 10.00 uur
- woensdag 18 november 10.00 uur
- woensdag 2 december 10.00 uur
- woensdag 23 december 10.00
Verplicht van tevoren op te geven bij ds. Steenks.


Wilt u graag doordeweeks een keer naar de kerk komen? Op donderdagmiddagen in  november is de Maartenskerk open van 13.30 tot 15.00 voor stilte, middaggebed, bezinning en/of een stukje gezelligheid. Een ieder is welkom (tot maximaal 30 mensen) op donderdag 5 november, 12 november, 19 november en 26 november. Het middaggebed is een korte viering van ongeveer een kwartier, van 13.45 tot 14.00 uur. In de koorkerk is er koffie/thee.

U hoeft zich niet aan te melden.

Deze zondag  is het gedachteniszondag. Een dienst van danken en gedenken. We noemen de namen van 11 gemeenteleden die het afgelopen kerkelijk jaar uit onze gemeente zijn overleden. Een 12e kaars wordt aangestoken voor ongenoemden, mensen van wie we de naam in het hart dragen.

Het aantal plaatsen in de kerk is nog steeds 30 en wordt deze dienst geheel en al door familie gevuld. Er is dus helaas geen plek meer voor anderen. Juist bij een dienst als deze is dat pijnlijk, zoals zoveel maatregelen mbt corona vervelend en pijnlijk zijn, hoe noodzakelijk ook.

Daarom laten we na de dienst de kerk open voor iedereen die even in de Maartenskerk wil zijn, die een kaarsje aan wilt steken voor iemand. De kerk is zondag van 11.30 tot 13.30 uur open voor iedereen die even wil komen. Peter Reijnoudt zal orgelmuziek spelen, er is gelegenheid om een kaars aan te steken en voor een praatje.

Ds. Dick Steenks zal  deze dienst verzorgen die live wordt uitgezonden via www.kerkomroep.nl (zoek Maartenskerk Wemeldinge). We lezen Openbaring 21 : 1 t/m 7. Daarin krijgen we een visioen aangereikt van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, waarin geen dood meer zal zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn. We krijgen ook letters aangereikt in dit gedeelte. Een Alpha en Omega. Eigenlijk zoals we letters krijgen toevertrouwd in het leven. Losse letters, waarmee je je levensverhaal kunt 'schrijven'. Maar niet iedereen krijgt dezelfde.

Of evenveel. Er ontbreken letters. Zie maar dat je er een woord, een verhaal van maakt. Iets dat zin heeft. Wat kun je dan in Godsnaam zeggen? Wel God reikt ons dus letters aan (Alpha en Omega) en wat die zeggen, wat die voor betekenis kunnen hebben in ons leven(sverhaal) dat gaan we zondag overdenken.

De orde van dienst  en de zondagsbrief leest u hier:

pdf Orde van dienst 1 november 2020 (146 KB) document Zondagsbrief 1 november 2020 (20 KB)

 

dinsdag, 27 oktober 2020 20:19

Gemeentezang….samen zingen….

is voorlopig helaas nog steeds niet mogelijk vanwege de huidige omstandigheden. De zanggroep neemt dit al een tijdje met veel plezier waar en om het voor iedereen leuk en afwisselend te houden, zijn we op zoek naar zangers/zangeressen die om de paar weken hier hun steentje of liever hun stem aan bij willen laten dragen!

Je hoeft echt niet alle liederen te kennen. De liederen worden samen met de organist om 09:15 uur geoefend en u weet het resultaat in de dienst: samen lukt dat! En daarnaast is het gewoon heel fijn om samen te kunnen zingen!

Daarom….meldt u aan om samen de gemeentezang in deze moeilijke tijd gaande te houden. U kunt u aanmelden bij Rianne Hoekman.

Hopelijk tot snel!